• Rady dla początkujących "cydrowników"

    Wśród piwowarów, jak i cydrowników wiadomym jest, że sam producent tworzy zaledwie brzeczkę czy też sok w zależności od omawianego trunku, a całą resztą zajmują się drożdże. W obydwu tych przypadkach fermentacja jest najważniejszym...

  • Rodzaje jabłek nadających się do produkcji cydru

    ​Pytanie to nie jest zbyt łatwe do sprecyzowanej odpowiedzi, jednak można je omówić na przykładzie konkretnych odmian jabłek. Szampion – są zbierane jesienią, mają bardzo słodki smak. W aromacie i smaku często przypominają...

  • Czym się kierować wybierając jabłka do produkcji cydru?

    ​Cydr to jeden z trunków rosnących w siłę swoją popularnością. Czym on jednak tak naprawdę jest? Przede wszystkim połączeniem drożdży oraz soku jabłkowego. Oczywiście, podczas produkcji cydru możemy skorzystać z zakupionego...

  • Kilka słów o cydrze

    Większość Polaków o cydrze usłyszała całkiem niedawno, kiedy to stał się on popularnym trunkiem u naszych sąsiadów. Faktem jednak jest, że Polska ma znacznie dłuższą historię związaną z tym napojem, niż w ogóle się o tym...

  • Kilka prostych kroków do stworzenia wspaniałego cydru w domu

    ​Początki w każdej dziedzinie są bardzo trudne i tak jest też w przypadku stworzenia własnego cydru. Nie jest to jednak tak trudne, jak się wydaje, co postaram się jeszcze przybliżyć moimi krótkimi radami. 1. Zbiornik fermentacyjny...

Kontakt

Tel: 808 547 125

E-mail: kontakt@restauracjaamigos.pl

Porady, wskazówki i przepisy dotyczące domowej produkcji nalewek, wina oraz cydru.